Φίξερς Workshop @ Maths, Univ. of Essex

Αν πριν από τρία χρόνια, όταν άρχισα να ασχολούμαι με την τρισδιάστατη εκτύπωση, μου έλεγε κάποιος ότι ένας θεωρητικός φυσικός και δύο μαθηματικοί θα μπορούσαν να φτιάξουν δύο χειροποίητους τρισδιάστατους εκτυπωτές μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο θα έβαζα τα γέλια… Θα φανταζόμουν την περιπέτεια τους να ξεκινάει με τον φυσικό να λέει κάτι του στυλ “Έστω ότι τον φτιάξαμε” και μετά από ώρες απίστευτης ταλαιπωρίας να καταλήγει με κάποιον από τους μαθηματικούς να λέει “Άρα άτοπο!”

EssexWorkshop

Κι όμως στο φιξεροεργαστήριο κατασκευής 3D εκτυπωτή στο τμήμα μαθηματικών του πανεπιστημίου του Essex (24-25 Οκτ 2015) ο πρόεδρος του τμήματος prof Abdel Salhi και ο Dr Aris Perperoglou με τη βοήθεια των φίξερς έφτιαξαν με μεγάλη επιτυχία δύο πανέμορφους Prusa i3. O Abdel έφτιαξε ένα μαύρο i3 fixerbot και ο Aris ένα γκρι με διάφανα πλαίσια από πλεξιγκλάς. Η οικογένεια των φίξερμποτς επεκτείνεται με δύο νέα πριντερομποτάκια που ζουν και εκτυπώνουν στην Αγγλία.

Adbel_Aris

Η μεγαλύτερη έκπληξη του εργαστηρίου ήταν την Κυριακή: σε ένα άδειο πανεπιστήμιο, το τμήμα μαθηματικών ήταν γεμάτο δουλευταράδες mathemagicians. Σε ανύποπτο χρόνο, μαθηματικοί άφηναν τα θεωρήματα και εμφανίζονταν απ΄το πουθενά στο εργαστήριό μας για να θαυμάσουν τους υπό κατασκευή εκτυπωτές και να κάνουν τα πιο απίθανα σχόλια. Πόσο περίεργα πλάσματα είναι οι μαθηματικοί! Εφόσον αυτά τα υπέροχα πλάσματα μπορούν και φτιάχνουν 3D εκτυπωτές τότε σίγουρα μπορούμε όλοι!

Ευχαριστούμε το τμήμα μαθηματικών του Essex και ευχόμαστε πολλές και διδακτικές εξισώσεις και εκτυπώσεις.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s